Egyesület a Vastag- és Végbélrákos Betegek Élhetőbb Életéért

Közhaszúsági jelentés

Hungary - Magyarország


Association committed to a liveable life of the patients affected by colorectal cancer

Számlaszámunk

Meggyógyulhatsz Egyesület 65100084-11322957

Sajtófigyelő

Hozzászólások

Civil szervezetek ereje

2008 október  10-én Budapesten került megrendezésre a magyarországi daganatos egyesületek konferenciájára a Rákbetegek Országos Szövetségének szervezésében.

A rendezvény célja, hogy segítse az egyesületek munkáját, segítséget nyújtson felvilágosítással, ötletekkel a munkájuk hatékonyabb, sikeresebb végzésére.

Téma volt az érdekképviselet, orvos – beteg kapcsolat, betegjogok, média kapcsolat szerepe, benne rejlő lehetőségek.

Az eseményen részt vett az egészségügyi miniszter Dr. Székely Tamás úr is.

Ismertette, hogy a kormány 2009 január 1-től ingyenes szűrővizsgálatokat indít be az 50 éven felüli lakosság részére. (a TV 2 Tények adásában a riport itt látható a szűrés bejelentéséről - 19 p 36 mp-nél)

Itt jön be a címben jelzett tény! Úgy érzem az események pozitív irányba történő alakulásában, elvitathatatlanul jelentős a szerepem.

2008 február 4-én az Egészségügyi Minisztériumban került sor a Rák Világnap rendezvényére. Az előadók között voltam én is. Anyagom a vastag- és végbélrák magyarországi helyzetéről szólt, szűrések, megelőzés vonatkozásában. Előadásomban rámutattam, konkrét számszerű adatokkal illusztrálva, hogy milyen kevés pénzt fordított erre a célra a kormányzat az elmúlt években. 

Valamint, hogy a 2008 évben „0” forintot!

Megkérdeztem vajon kinek a „bulija” a Horváth Ágnes, akkori, Eü. miniszter  asszony „minden kórházi ágy mellé széfet” program?

Hogyan lehetséges, hogy erre van a tárcának 600 millió forintja? A rákszűrésre meg nem jut?

Előadásom úttörő jellegű volt és nagy nyilvánosságot kapott a médiákban, mert előttem senki sem merte bírálni az egészségügyi kormányzatot!

Hatására az Eü. kormányzat visszavonta a „széf programot”. Nem lett bevezetve! Most pedig majd egy év után bevezetésre kerül a veszélyeztetett korosztály szűrése.

Az hiszem az a civil, szervezet amelyik komolyan gondolja, hogy képviseli a betegeit, megfelelő hozzá állással tud is tenni érte, mint ahogyan az említett példám bizonyítja.

Akit érdekel ezen a linken meghallgatható az előadás.

Dobolyi László 

elnök

Szóljon hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyogyulhatsz.blog.hu/api/trackback/id/tr81709500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása