Egyesület a Vastag- és Végbélrákos Betegek Élhetőbb Életéért

Közhaszúsági jelentés

Hungary - Magyarország


Association committed to a liveable life of the patients affected by colorectal cancer

Számlaszámunk

Meggyógyulhatsz Egyesület 65100084-11322957

Sajtófigyelő

Hozzászólások

Brüsszel - Europacolon - Meggyógyulhatsz Egyesület

2008. március 4.-5. én indult az Európa Parlamentben, az europacolon szervezésében, az Európai vastag- és végbél daganat elleni kampány. Március ennek a rákbetegségnek a hónapja lett hivatalosan. A rendezvényt a rákbetegségekkel foglalkozó szakbizottság támogatta. A sajtó, a különböző országok tv társaságai, a CNN hírtelevízió kiemelt tudósításokban számoltak be az eseményről. A Londoni CNN hírtelevízió tudósítójának nyilatkoztam a betegségről, a megelőzések fontosságáról. Magyarországról az MTI tudósítója számolt be a rendezvényről. A március 5.-i napon, a rákellenes bizottság elnök helyettese Dr. Adamas Adamou úr, MEP képviselő által tartott előadásában megemlítette, hogy az Európai Parlament képviselői petíciót nyújtanak be a tagországok kormányainak, felszólítva őket, hogy sűrgősen lépjenek a szűrésekkel, a betegség megelőzésével kapcsolatban. Európában évente  400000 betegszenek meg és 212000 halnak meg ebben a betegségben. Megemlítette, hogy sajnos néhány országban van mit tenni ezzel kapcsolatban. A rendezvényt, a kiállítást megtekintete az Európai Parlament elnöke, Hans-Gert Pöttering úr is.

A meggyógyulhatsz Egyesület életében  is kiemelkedő jelentősége volt a rendezvénynek, mert aláírtuk a csatlakozásunkat megerősítő dokumentumot, így hivatalosan most váltunk tagjává az europacolon -nak (európai Bélrákos Szövetség), ezzel Magyarországon kizárólagosan Egyesületünk a Szövetség képviselete. ( europacolon - Hungary).

A rendezvény nagyon szemléletes volt. Az europacolon által készíttetett felfújható, a vastag- és végbélrákot szemléltető eszköz, melybe belehett sétálni, belül bemutatva az elváltozásokat, melyet a betegség okoz. 

Dobolyi László

elnök

Az események képei:

Az európai Parlament tanácsterme 

A parlament épületei

  

 

A parlament mellett állt az Angolok kiállítási kamionja, mely a betegséggel, megelőzéssel kapcsolatos tudnivalókat mutatta be.

Az Europacolon bemutató standja a Parlamentben

Az "alagút" jól szemléltette a vastag- és végbél  betegségeit 

 

Hans-Gert Pöttering az Európai Parlament elnöke (balról) 

 

Jola Gore-Booth-al,  az Europacolon elnök asszonyával, a tagsági szerződés aláírása után.

Szóljon hozzá!

Címkék: europacolon

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyogyulhatsz.blog.hu/api/trackback/id/tr85329068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása