Egyesület a Vastag- és Végbélrákos Betegek Élhetőbb Életéért

Közhaszúsági jelentés

Hungary - Magyarország


Association committed to a liveable life of the patients affected by colorectal cancer

Számlaszámunk

Meggyógyulhatsz Egyesület 65100084-11322957

Sajtófigyelő

Hozzászólások

Barcelona - Kongresszusok 2007. 06. 27- 30.

 

 

A csodálatos Barcelona adott otthont a 9th World Congress on Gastro intestinal cancer (IX. Bélrákos Világkongresszus), rendezvényének. Az eseményhez párhuzamosan kapcsolódott az EUROPACOLON kétnapos kongresszusa a meghívott  Európai országok részvételével.

 

A 06.28-i események a következő képpen alakultak:

 

-          Elnöki köszöntő

-         Jola Gore-Booth,az EUROPACOLON elnök asszonyának bevezető bemutatkozása és a résztvevő országok megjelent képviselőinek üdvözlése. Az  EUROPACOLON bemutatása, szerkezete, eddigi partnerei ( országok ), a további európai partneri kapcsolatok lehetőségeinek terve.

-         Minden résztvevő ország bemutatkozása, beszámolók a náluk elérhető       kezelésekről, problémákról, alakulásuk körülményeiről, milyen kihívásokkal kell megküzdeniük, jelenlegi státuszuk terveik a jövőre nézve.

-          Keith Spencer úr az  EUROPACOLON igazgatója előadást tartott a  betegség előfordulásának gyakoriságáról, kiadványokat mutatott be az Angliai betegek tájékoztatására és ismertette a jelenlegi kihívásokat a vastag és végbélrákkal kapcsolatban Európában.

-         A Meggyógyulhatsz Egyesület bemutatását projektoros kivetítőn, képes beszámolóval, statisztikákkal, a betegséggel kapcsolatos adatokkal ismertettük, az éves halálozási, megbetegedési adatokat, megemlítve a szűrések fontosságát, valamint az új célzott kezelések jelentőségét. Bemutattuk a Nemzeti Rákellenes Nap eseményén készült képes beszámolót is.

-          Majd vita következett a nemzeti szűrővizsgálatokkal kapcsolatos kihívásokról.

-          Az első napi meeting az összefoglalóval és a további programok előadások ismertetésével zárult.

 

Az első nap estéjén kötetlen találkozó keretében vacsoráztak a résztvevő országok képviselői. Eredményes beszélgetést folytattam az este folyamán, a Magyarországi helyzetről, problémáinkról, terveinkről a jelenlévőkkel. Az este a tapasztalatok kötetlen kicserélése jegyében telt el.

 

A 06.29-i nap eseményei:

 

-          Az első előadás előadója, Prof. Van Cutsem volt. Előadásában ismertette a   jelenleg folyó kutatásokat, a jelenleg rendelkezésre álló lehetőségeket a vastag és végbélrákkal kapcsolatban és azokat a gyógyszereket amelyek a   jövőben  elérhetőek  lesznek. Kiemelten foglalkozott a célzott kezelések     lehetőségeinek ismertetésével.  A   klinikai tapasztalatok, kihívások kerültek terítékre.

 

-         A délelőtt média képzéssel, a kommunikációs készség fejlesztésével   folytatódott, mely az ebéd utánra áttolódva késő délutánig tartott. Az előadók a neves újságíró Gereth Harding, valamint  Nick Blow (Brüsszel)  tartott a stratégiai kommunikációról, a minden országot   érintő mondanivalóról.

 

-         Gareth Harding újságíró ( Financial Times, Washington Post, stb. ) előadása a sajtó fontosságáról a résztvevő egyesületek szempontjából:

-          a média ereje

-          a jó kommunikáció az újságírókkal

-          az újságírok szempontjai, és ezen keresztül a velük való megfelelő bánásmód saját céljaink eléréséért

-          a jó sajtótájékoztató alapszabályai és sikeres megtartása

-          a jó cikk tartalma, külalakja

 

-          Nick Blow ( Brüsszel ). Előadás a "fontos emberekkel" - döntéshozók, politikusok, miniszterek - történő minél sikeresebb tárgyalások lebonyolításáról.

-          Trükkök, cselek, stratégiák egyesületünk céljainak eléréséhez az ő segítségükkel.

-          A megfelelő döntéshozó megtalálása a különböző szervezeteknél.

 

 

A nap végén Jola Gore-Booth az EURAPACOLON szerepéről beszélt a 

tagországok segítésében és a rendezvény az összefoglalóval és a főbb tanulságok  elemzésével zárult.

Az esemény nagyon színvonalasan volt megrendezve. Mind az előadások, mind az érintett témák nagyon hasznos információkkal szolgáltak. Értékelésem szerint nagyon fontos lenne Egyesületünknek integrálódni az EUROPACOLON tagjai közé és Magyarország képviseletét ellátni a Szövetségben. Az egyre népesebb taglétszámmal   rendelkező Szervezet jelentősen segítené egyesületünk határon belüli megerősödését, további eredményes munkánkat.

Dobolyi László

elnök

Szóljon hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyogyulhatsz.blog.hu/api/trackback/id/tr52111364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása