Egyesület a Vastag- és Végbélrákos Betegek Élhetőbb Életéért

Közhaszúsági jelentés

Hungary - Magyarország


Association committed to a liveable life of the patients affected by colorectal cancer

Számlaszámunk

Meggyógyulhatsz Egyesület 65100084-11322957

Sajtófigyelő

Hozzászólások

Kutatási eredmény

http://www.mindenegybenblog.hu/eletmod-egeszseg/hamarosan-buncselekmeny-lesz-a-kemo

Szóljon hozzá!

Tavaszváró Klubnap

Kedves Egyesületi tagok, március 14-én 11h tartjuk klubnapunkat a szokott helyen, László kórház,Tűzmadár házban.Mindenkit szeretettel várunk.

Vezetőség

Szóljon hozzá!

Nőnapi köszöntő

Nőnap alkalmából, jó egészséget, szeretetet, sikert kívánunk egyesületünk nő tagjainak! 

Vezetőség

kep0397.jpg

Szóljon hozzá!

Nőnapi köszöntő

 

Nőnap alkalmából sok szép napot,boldogságot,szeretetet kívánunk!

                                        Vezetőség

 

 

 

 

 

Szóljon hozzá!

Tavaszváró Klubnap

 Kedves Egyesületi Tagok ! Tisztelt érdeklődők !

 Március 8-án mindenkit szeretettel várunk 11 h kezdettel a Tűzmadárház klub  helységében tartandó " tavaszváró"klubnapunkra.

Vezetőség

Szóljon hozzá!

Klubnap

postmeta.gifKedves Egyesületi Tagok!

December 14-én  klubnapunk sajnos, megbetegedések miatt elmarad! 

Ezen a szép verssel melyet kedves barátunk írt,kívánunk mindenkinek jó egészséget és KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET   

Vezetőség

KARÁCSONYI SZÍNEK

Leszáll a karácsony  ezüstszínű ködben,

ünnepi hangulat  s szól a zene közben,

ilyenkor nem számít ki gazdag ki szegény,

szerénység és szeretet; ez a legfőbb erény.

 

Szúrózöld palástban a fenyőfa levél,

holnap majd hullni kezd mindenhová  elér,

az ágakon ott gubbaszt sok sok barna toboz,

a szönyegen meg körbe jó pár díszes doboz

 

Amott egy piros tán könyv rejtőzik benne?

mellette a sárga, mintha játék lenne

feketén lógázik a hiú csillagszóró

s rózsaszín csomagban egy farmer vagy egy póló?

 

Szaloncukor hintáz, rajta azúr kabát,

néma fehér habcsók, nem értjük a szavát,

ma egy angyal trónol a gonoszság helyett

s aranyszín aura leng fejetek felett.

                                 Enzsöl

 

Szóljon hozzá!

A rákgyógyítás új lehetősége Magyarországon http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/05/21/12/A_

Szóljon hozzá!

ASCO EGFR közlemény

Orvoskutatási bejelentés: tovább élhetnek a vastagbélrákos betegek!

 

Hosszabb életet tudnak biztosítani az orvosok az áttétes vastagbélrákos betegeknek, ha a kemoterápiás kombinációt rögtön az onkológiai kezelések megkezdésekor a daganatok felszíni növekedési faktor receptoraira (EGFR) ható célzott terápiával egészítik ki – jelentették be az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság (ASCO) éves világkongresszusán. A terápiát a magyar betegek számára is biztosítja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

 

Amikor nem lehet a daganatos betegséget meggyógyítani, a cél a betegség egyensúlyban tartása, az életminőség és az életkilátások javítása.

Az áttétes vastagbélrákos betegek kezelését Magyarországon is évek óta célzott terápiás gyógyszer és kemoterápia kombinációjával végzik. A célzott terápiáknak két fajtája van, az egyik  a daganatok érfejlődését képes gátolni, a másik pedig  a daganatok felszínén található növekedési faktor receptort (EGFR) blokkolja, s ezzel akadályozza meg a rák terjedését. Mindkét típusú célzott terápiás kezelés elfogadott és általánosan használatos, mint kezdeti kezelés, ám a jelenlegi vizsgálatot megelőzően nem volt ismeretes, hogy melyik módszer előnyösebb a nem mutáns KRAS gént hordozó áttétes vastagbélrákos betegek számára.

– „Az előrehaladott vastagbélrákkal vagy végbélrákkal szembesülő betegek és orvosaik mindent megtesznek az élet meghosszabbításáért. A FIRE-3 vizsgálat szerint az elsődleges kemoterápia plusz EGFR-gátló kezelés segít elérni inkább ezt a célt” – értékelte az eredményeket Richard M. Goldberg, az emésztőszervi daganatok szakértője.

 

Az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság (ASCO) éves világkongresszusán bemutatott kutatási eredmények szerint azoknak  a betegeknek sikerült jelentősen meghosszabbítani az életét, akiknek a terápiáját már első vonalban, tehát az áttétek kiderülésekor indított onkológiai kezelés első választott terápiájaként az egyik EGFR-gátló infúziós terápiával egészítették ki. A terápia az áttétes vastagbélrákos betegek mintegy 60 százalékánál vethető be, azoknál, akiknél a daganatban lévő KRAS gén nem mutálódott – ezt ma már rutinszerűen vizsgálják Magyarországon is.

A Németországban zajlott, úgynevezett FIRE- 3  vizsgálatban 592, nem mutáns KRAS gént hordozó áttétes vastagbélrákban vagy végbélrákban szenvedő beteg vett részt, akik elsődleges kezelésként vagy kemoterápia és EGFR-gátló, vagy kemoterápia és érfejlődést-gátló kezelésben részesültek, véletlenszerű besorolás alapján. Az összesített válaszarány szempontjából az EGFR-gátló jobban teljesített, de csak az értékelhető betegeknél lett érdemi a különbség. Ahhoz, hogy a beteget értékelhetőnek tekintesenek a vizsgálat megkezdése után  betegeknek legalább egy képalkotó diagnosztikán részt kellett venniük. A betegség progressziójáig eltelt idő (progressziómentes túlélés középértéke) közel azonos volt a két csoportban, de a teljes túlélés hosszabb volt az EGFR-gátlás esetén.

A most publikált eredmények arra utalnak, hogy az elsődleges terápiaként adott kemoterápia kiegészítéseként az EGFR-gátló növeli az életesélyeket nagyobb mértékben, az érfejlődést-gátló terápiát pedig az adott betegeknél másodvonalbeli kezelésre lehetne megtartani.

 

– „Az előrehaladott vastagbélrákkal vagy végbélrákkal szembesülő betegek és orvosaik mindent megtesznek az élet meghosszabbításáért. A FIRE-3 vizsgálat szerint az elsődleges kemoterápia plusz EGFR-gátló kezelés segít elérni inkább ezt a célt” – értékelte az eredményeket Richard M. Goldberg, az emésztőszervi daganatok

Szóljon hozzá!

EuropaColon Kongresszus

Barcelona.jpghttp://www.europacolon.com/banners.php?Action=Banners

Szóljon hozzá!

Klubnap

Kedves egyesületi tagok!

Szeretettel várunk mindenkit a nyári szünet előtti klubnapunkra 2013.június.08. a megszokott helyen Tűzmadár

Házban 11órakor.          

Üdvözlettel: vezetőség

Szóljon hozzá!

süti beállítások módosítása