Egyesület a Vastag- és Végbélrákos Betegek Élhetőbb Életéért

Közhaszúsági jelentés

Hungary - Magyarország


Association committed to a liveable life of the patients affected by colorectal cancer

Számlaszámunk

Meggyógyulhatsz Egyesület 65100084-11322957

Sajtófigyelő

Hozzászólások

Az Egyesület céljai

2006 szeptember elején, több mint száz a betegségben érintett beteg összefogásaként megalakult a - "Meggyógyulhatsz" Egyesület a Vastag- és Végbélrákos Betegek Élhetőbb Életéért - közhasznú Egyesület.

Az Egyesület céljai:

 1. Képviseli a vastag- és végbélrákos betegek érdekeit Magyarországon és külföldön, különösen az Európai Unió többi tagállamában.
 2. Tagjaival folyamatosan megismerteti a betegségükre vonatkozó új terápiás lehetőségeket, a kiegészítő gyógymódokat és a gyógyításukkal kapcsolatos kutatások eredményét.
 3. Tagjainak tanácsot ad a betegségek kezelését érintő kérdésekben.
 4. Tagjai sorából támaszadó, önsegítő csoportokat hoz létre.
 5. Megfelelő foglalkoztatási lehetőségeket derít fel a megváltozott munkaképességű tagok számára.
 6. A magyar törvényeknek megfelelően alakítja és javítja a vastag-és végbélrákos betegekkel kapcsolatos társadalmi viselkedési szabályokat.
 7. A jogalkotó szervekkel szemben képviseli a tagok érdekeit jogszabályalkotási és etikai kérdésekben, illetőleg azokat az Egyesület állásfoglalásairól tájékoztatja.
 8. Kapcsolatot létesít és tart fenn kormányzati és önkormányzati szervekkel, szakmai testületekkel és társadalmi szervezetekkel, amelyek közvetlenül vagy közvetve részesei a vastag-és végbélrákos betegekre vonatkozó jogalkalmazási tevékenységnek, abból a célból, hogy azt igazságosabbá és méltányosabbá tegye.
 9. Kapcsolatot létesít és tart fenn, továbbá együttműködik nemzetközi szervezetekkel és szakmai testületekkel.
 10. Képviseli tagjait hazai és nemzetközi fórumokon
 11. Kezdeményezi és elősegíti szakmai oktatási programok létrehozását és végrehajtását.
 12. Információs központot létesít és tart fenn a tagok számára.
 13. Kiadványokon, útmutatókon, továbbképzési anyagokon, kutatási jelentéseken és tudományos kiadványokon keresztül népszerűsíti az Egyesület – és rajta keresztül a tagok – tevékenységét.

Szóljon hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyogyulhatsz.blog.hu/api/trackback/id/tr2943778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.