Egyesület a Vastag- és Végbélrákos Betegek Élhetőbb Életéért

Közhaszúsági jelentés

Hungary - Magyarország


Association committed to a liveable life of the patients affected by colorectal cancer

Számlaszámunk

Meggyógyulhatsz Egyesület 65100084-11322957

Sajtófigyelő

Hozzászólások

Merck Serono - Europacolon - Colorectal Cancer OPEN Meeting 2009.07.24. Brüsszel

Az egynapos konferencia programja:  

10:30 – Köszöntés és bevezetés. ( Dr. Petra Maier, Merck és Jola Gore-Booth, europacolon ) Bemutatkoztak a szervezők és a résztvevő országok betegszervezeteinek képviselői

 

10:40 – A legjobb ellátáshoz és kezeléshez való jog ( Jola Gore-Booth, europacolon )

Rövid tájékoztató az egyes európai országokban elérhető kezelésekről, az elérés lehetőségeiről, a kezelések adhatóságának feltételeiről és a szűrővizsgálatok helyzetéről.

 

10:50 – Merck Serono: Elkötelezettségünk az Onkológiában ( Dr. Petra Maier )

A gyógyszergyár rövid története, legnagyobb eredményei. Gyógyszerkutatásokra szánt összegek ( az onkológia területén a cég árbevételéhez képest a legnagyobb összeg a konkurrensekhez képest! ) lásd: Erbitux

 

11:00 – Bevezetés a biomarkerekbe és a személyre szabott terápiákba ( Prof. Carsten Bokemeyer, Universitaetsklinikum Eppendorf, Hamburg )

Kezelések evolúciója: sebészet, kemoterápia, célzott kezelések, és napjainkban a személyre szabott terápia. Tájékoztatás a KRAS gén működési elvéről és ehhez kapcsolódóan az Erbitux hatásmechanizmusáról és jelentőségéről. A Prof. a hamburgi egyetem onkológia vezetője, elismert német szaktekintély számos nagy jelentőségű szakmai cikk szerzője, kiemelkedő munkásságáért elismerésben részesült többek között a Német Rák Egyesülettől.

 

11:30 – Szünet

 

11:45 – A rákbetegség meglétének fő üzenete

Közös megbeszélés a résztvevők közt, melynek alapja egy, a gyógyszergyár által a jövőben kiadni szándékozott átfogó tájékoztató kiadvány. Véleményeznünk kellett a tartalmát, a terjedelmét és a nyelvezetét a közérthetőség szem előtt tartásával.

 

12:15 – Áttekintés az e ráktípusban szenvedők lehetőségeiről

A fent említett kiadvány második részének megbeszélése, melyben átfogó információkat kell kapniuk a betegeknek mindenről ami a további életüket érinti, és a lehetőségeiket a számukra elérhető kezelésektől a betegszervezetek által nyújtott segítségig.

 

13:00 – Ebédszünet

 

14:00 – A betegszervezet eredményességének növelése ( David Josephs )

Az előadó a UK egyik vezető kommunikációs cégének konzultánsa az egészségügy, a gyógyszeripar és a segélyszervezetek területén. Első osztályú publicista számos TV és rádióműsor szereplője, pl.: BBC News, Sky News, Channel 4.

Előadásának fő témái a betegszervezet taglétszámának növelése, a mind sikeresebb összejövetelek és rendezvények szervezése, és a lehető legtöbb és legjobb támogatók sikeres felkutatása.

 

15:00 – Szünet

 

15:15 – Összegzés ( Dr. Petra Maier és Jola Gore-Booth )

A szervezők tapasztalatai a napról, a gyógyszergyár részéről hangsúlyozták az esemény fontosságát és hagyományteremtő voltát. Minden résztvevő záró gondolatokkal búcsúzott.

Szóljon hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyogyulhatsz.blog.hu/api/trackback/id/tr731283605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása