Egyesület a Vastag- és Végbélrákos Betegek Élhetőbb Életéért

Közhaszúsági jelentés

Hungary - Magyarország


Association committed to a liveable life of the patients affected by colorectal cancer

Számlaszámunk

Meggyógyulhatsz Egyesület 65100084-11322957

Sajtófigyelő

Hozzászólások

Betegek írják

34 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyogyulhatsz.blog.hu/api/trackback/id/tr68226468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildi810224 (törölt) 2009.01.19. 11:12:46

Szép napot mindnekinek!Most regisztráltam itt!27 éves vagyok!Vastagbélrákom volt, megmütöttek, jelenleg kemoterápiát kapok.2 gyermekem van.6 éves kislányom és 1 éves kisfiam van!És uton vagyok .......a GYÓGYULÁS ÚTJÁN!!!!!:-)))

ildi810224 (törölt) 2009.01.19. 11:14:51

Most én nem látom amit mások irnak, vagy valamit nem jol csináltam??Ajaj.....!:-(

www.meggyogyulhatsz.hu 2009.01.19. 14:28:01

Kedves Ildikó!
Mindent jól csinált :-)
Azért nem látja a bejegyzéseket, mert a sorstársak nem elég aktívak :-)
Egyébként nagyon drukkolok Önnek, sok sikert a gyógyulás útján! Üdvözlettel Dobolyi László, elnök

ildi810224 (törölt) 2009.01.20. 12:50:40

Ja?Hogy ide senki nem irt még rajtam kivül??

ildi810224 (törölt) 2009.01.20. 12:51:58

Köszönöm szépen!!!!!!!!!!

sztakandi 2009.01.20. 17:22:40

@ildi810224: Szia Ildi!
Marosi Andi vagyok, és örömmel olvastam a nagyon pozitív hozzáállásodat! Ez az egyik legfontosabb dolog, hiszen a gyermekeidnek szükségük van Rád!!!
Én gyermekintenzív osztályon dolgoztam, nekem is van három gyermekem.
Mindig is életcélom az volt, hogy embereknek segíthessek. Ezt a kórház kissé "megkövült" nézetei nem igen teszik lehetővé.
Hiszem, hogy minden rajtunk múlik. A gyógyulás is, hiszen a betegség csak egy jelzés számunkra, hogy valamit nem jól csináltunk eddig, de figyelmeztet, hogy itt az idő változtatni. A betegséggel nem harcolni kell, hanem változtanti kell az életünkön!
Ha bármiben tudok Neked segíteni, írj bátran!!
Sok sikert a gyógyuláshoz!
Marosi Andi

www.meggyogyulhatsz.hu 2009.01.21. 09:07:18

@ildi810224:
Kedves Ildi!
Mint látja, ha elkezdik használni ezt a levelező felületet, akkor lesz hozzászóló. Egyébként a régi bejegyzéseket időnként letörlöm, ezért nem látja. Szerintem idejét múlt hozzászólások ne foglalják feleslegesen a helyet, (bár lehet, hogy ezzel nem mindenki ért egyet). Mégegyszer sok sikert Önnek és ha úgy gondolja vegyen részt egyesületünk életében. Figyelje honlapunkat, hamarosan indulnak klubnapjaink, már dolgozom rajta és a rendezvényen csatlakozni tud hozzánk. Üdvözlettel Dobolyi László

ildi810224 (törölt) 2009.01.22. 21:56:42

@sztakandi:
Köszönöm a bátoritást!Ebben nincs is hiány, dehát ebből merit erőt az ember!Ma kaptam a második kemoterápiám.Jelenleg is folyik.44 órán át, de infuzios pumpa van rajtam és igy haza lehet jönni!A gyermekeimhez!De ezt most sokkal jobban viselem,mint az elsőt!Csak émelygés van.Jelenleg.A családom nagyon sok erőt ad, és egy percig sem kételkedek abban, hogy nem gyogyulok meg!!!MUSZÁJ!!!!!!!!ÉS A MUSZÁJ NAGY ÚR!!!Szokták mondani!Szép estét mindenkinek!Jó egészséget!!:-))

ildi810224 (törölt) 2009.01.22. 22:05:00

@www.meggyogyulhatsz.hu:
Kedves László!

Olvasom, Önnél is hasonló betegségek voltak mint nálam!Nekem is találtak a májamon 2 kis csomót, de voltam pet ct-n és egyértelmüen az derült ki nem áttét.Az orvos mégis azt mondja ha kimütteti onnan és a szövettan meglesz akkor lesz nyugodt.Azt mondja vagy jó indulatú daganat, vagy érgomolyag.Nem tudni.És Ön mióta gyógyult beteg?Hogy viselte a kemoterápiát?És jelenleg hogy van?
Köszönöm megtisztelő válaszát!

sztakandi 2009.01.23. 12:34:01

Kedves Ildi!
Hány kemoterápoiás kezelés van még hátra?
Biztosan beszélgettél másokkal, a kemora való reagálással kapcsolatban.
Minden kellemetlenség, rossz a gyógyuláshoz visz közelebb.
Vigyázz Magadra! Megírom az e-mail címemet, ha van kedved írj oda. Talán picit személyesebbé tehetjük a levelezést!
Szép Napot!
andi
az e-mailem: sztakandi@gmail.com

www.meggyogyulhatsz.hu 2009.01.24. 10:36:29

@ildi810224:
Kedves Ildi!
Remélem megkapta a válaszomat, amit az Ön által megadott e-mail címre küldtem. Üdvözlettel Dobolyi László

szentinel12 2009.10.10. 18:24:49

Tisztelt László!
Édesanyám nevében írok Önnek.
2008 januárjában derült ki, hogy ebben a betegségben szenved.
Úgy ért minket mint derült égből a villámcsapás.
Egy tűdőszürésen találtak egy kis foltot, utána hosszas vizsgálatok után pet ct-re küldték, ahol kimutatták a vastagbelén, a máján és a tűdején is a rákot.
Anyu minden évben járt rákszűrésre (mell, méhnyak, tűdő), minden évben csinált vérvizsgálatot, évente kardiológushoz is járt, és SOHA nem volt beteg, még náthás se.
A családban sem fordult még elő.
Anyu idén töltötte be az 58. évét.
Szeretnék tanácsot kérni Öntől.
Tavaly a műtétje után (szerencsére jól sikerült) elkezdték a kemót, pumpás készülékkel, 48 órás amivel haza jöhetett. Az első 5-6-ig nem volt gondja, utána sajnos nem is a gyógyszertől, hanem az elötte adott infúziótól nagyon rosszul volt.
De a legnagyobb gond a kezével lett, mivel nem bírták az erei. Sorban mentek szét a vénái.
Ezért átállították gyógyszerre, amit kéthétig kellett szednie majd egy hét szünet.
Eddig nem voltak rosszak az eredményei, de most az utolsó laboreredménye és mr-je rossza lett.
Növekedett a tumor átlagosan fél cm-rel.
Most vissza akarja állítani a doktor erre a pumpás készülékre, de mi félünk tőle, nemcsak a rosszullét miatt, hanem a vénái nem fogják bírni.
A gyógyszerre váltásnál a doktor azt mondta, hogy ugyanolyan jó mint a pumpás, most még is váltani akar.
Nem tudom mit csináljunk, tanácstalanok vagyunk?
Ne haragudjanak a hosszú írásért, nem tudom kihez fordulhatnék?

Köszönöm, hogy elolvasták.
Mindenkinek gyógyulást kívánok és kitartást.
böbe
zsiket@freemail.hu

www.meggyogyulhatsz.hu 2009.10.11. 09:42:23

@szentinel12:
Kedves Böbe!
Nem mint orvos, mert nem vagyok az, hanem mint sokat tapasztalt betegtárs, írok Önnek. Augusztusig számoltam a kemoterápiás kezeléseim számait, majd miután túlhaladtam a századikat már nem számolom! Most is kemoterápiás kezelés alatt állok. 2005 márciusa elején operáltak vastagbélrákkal, majd a hónap végén már kemóztam. A következő év tavaszán hat áttétes daganatot fedeztek fel a májamon és azóta is itt vagyok! Szeptemberben múlt, hogy négy és fél éve járok a Szt. László kórházba kemoterápiás kezelésekre. Augusztusban töltöttem az 56 –ot. Az élet tele van olyan célokkal amiért érdemes küzdeni, soha sem szabad feladni, ezt üzenem a kedves Édesanyjának! Sokszor éreztem a különböző kezelések mellékhatásai miatt, hogy elég már a szenvedésekből, nem is tudja az akinek nincs ilyen baja, hogy mit kell az életünk meghosszabbításáért, a gyógyulás reményében kiállnunk. Levelében írja, hogy Édesanyja volt szűréseken. Ennyi tapasztalat hátterével azt hiszem, hogy tudok néhány dologra válaszolni. „Anyu minden évben járt rákszűrésre (mell, méhnyak, tűdő),..” Ezek közül egyik sem a jelenlegi betegségének a kiszűrésére szolgált. A hagyományos tüdőszűrő vizsgálat nem alkalmas a kisebb rákos daganatok kimutatására. (a többi sem a jelenlegi betegség kiszűrésére alkalmazott eljárás). A vér vizsgálat, már amennyiben tumor markerre gondolt, sem megbízható a betegség kimutatására. Nekem is szétmentek az ereim a sok kemótól, mélyvénás trombózisom is lett, ezért 2007-ben a kulcscsontomnál beültettek egy „portot” a bőr alá. A mai napig ezt használják a kemoterápiás kezelésekhez. Hátránya, hogy két hetente (max. három) bekell menni a kórház ambulanciájára átmosatni, nehogy bealvadjon bele a vér, mert akkor használhatatlan lesz és kikell operálni. Azóta minden problémám megoldódott a kezelésekkel kapcsolatban. A karomban lévő erek az évek alatt regenerálódtak. Üzenem kedves Édesanyjának, hogy soha ne adja fel, még ha néha teljesen reménytelennek látja a helyzetét akkor sem. Minden hónap második szombatján tartunk klubnapot (az e havi tegnap volt) a László kórházban (pontos cím a honlapon), szeretettel várjuk Édesanyját. Itt lelkileg fel tud töltődni és sok tapasztalatot tud szerezni a betegséget megélt társaktól. Jó egészséget kívánva neki, üdvözlettel Dobolyi László, Elnök.

Márta 47 2010.03.29. 17:38:18

Kedves László! és mindenki!
Március 8-án regisztráltam. 12-én műtöttek. Remélem megúszom utókezelés nélkül! de ha nem, akkor sincs baj, mert én egy harcos kos vagyok. Minden sorstársamnak erőt a gyógyuláshoz.

www.meggyogyulhatsz.hu 2010.03.31. 10:46:11

@Márta 47:
Kedves Márta!
Amennyiben ereje engedi, szeretettel várjuk Önt, következő klubnapunkon, a Szt.László kórházban a Tűzmadár Alapítvány klubhelységében, Bp. IX. Gyáli u. 5-7. 2010.04.10.-én szombaton, de.11 órai kezdettel.

Márta 47 2010.04.01. 18:05:43

@www.meggyogyulhatsz.hu: Köszönöm a szíves meghívást. Az erőm engedi, mert gyorsan gyógyultam. Már kapálok, gereblyézek, mosok, főzök, takarítok, csak Szigethalmon lakom, és még meg kell szervezni a Bp-re való feljutásomat.
Üdv Márta

kohalmireka 2010.08.05. 20:38:32

Kedves Mindenki!
A segítségüket és a jó tanácsukat szeretném kérni.A nevem Réka 24 éves vagyok. Én magam ugyan nem vagyok rákos, de sajnos az Édesapukám az. Ez múlthéten derült ki róla. Megrázta a családot a dolog, persze rögtön elindítottuk a kórházi kezelését. 11-én megy mellkas Ct-re és valamikor utána hasira, hogy kiderüljön van-e a szervezetében áttét, majd pedig sugárkezelést, műtétet és cemoterápiát irányzott elő az orvosa. Abban szeretném a segítségüket, tanácsukat, tapasztalatukat kérni, hogy mivel tudunk segíteni neki a maximális támogatásunkon kívül. Milyen esetleges alternatív módok vannak, amivel meg tudjuk erősíteni a szervezetét. Sokat olvastam a piros gyümölcsök jótékony hatásáról, eszi is a drága Apukám hősiesen. Remélem segít. Segítségüket előre is nagyon köszönöm és nagyon sok erőt kívánok mindenkinek a gyógyuláshoz.

Réka

Krisz09 2010.09.09. 13:18:00

Kedves Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni! Az édesanyámnál idén februárban vastagbélrákot diagnosztizáltak (sikeres műtéttel eltávolították), melyre 12 cemoterápiás kezelést írtak ki. Nemsokkal később tüdő áttétet találtak nála amire szintén kapott plusz kezelést. A legutóbbi CT eredménye javulást mutat, de a tüdőgyógyász szerint teljesen sohasem lesz gyógyult. Eddig az Avemar táplálékkiegészítőt szedte, de a gyógyulás érdekében mást is szeretnénk kipróbálni. Kérdésem az lenne, hogy tapasztalatok szerint mi az amit érdemes kipróbálni és az Avemar együttes szedésével alkalmazható-e másik táplálékkiegészítő? Félünk abbahagyni az Avemart, mert talán eddig az segített a gyógyulásban. Viszont szeretnénk minél hatásosabb erdményt elérni. Kérem segítsenek, hogy hol érdemes ennek utánaérdeklődni, mert kétségeink vannak és az onkológusok nem segítenek ezügyben! Minden érintettnek sok-sok erőt és gyógyulást kívánok! Kriszti

posti 2010.09.28. 17:56:34

Tisztelt Klubtagok! Amikor rákattitntottam az oldalra, megrendültem elnökük halálhírére. Bár életemben először láttam a képét, mégis megütött a halála. Több, mint 5 évig küzdött. Elismerésem. Nos, nem én vagyok beteg, hanem a férjem. Őt tavaly műtötték meg, Kupcsulik professzor. Idén márciusban fejeztük be az első kemoterápia sorozatot (12), és azt hittük, minden rendben, járunk kontrolokra, vérvétel, de szép az élet, megy minden tovább. Augusztusban beütött a mennykő, a CEA tumormarker iszonyatosan megemelkedett, PET-CT, szeptember közuepén, most pedig várunk arra, hogy a nyaki ultrahangos biopsziát mikor végzik el, és még mindig bízunk abban, hogy negatív lesz. Nyirokáttétet gyanít az orvos. Amiért írok, hogy más betegek tapasztalatát tudni, én is megosztom az összeset, amit csak tudok. De azért be kell látnom, milyen naív tud lenni az ember, legalábbis én, amikor elindul ezen a rögös úton, mennyire arra kell rájönnie, hogy magyon sokszor csak önmagának és társának fontos a mielőbbi gyógyulás. Mi 35 éve élünk házasságban, nagyon féltem a férjem, én nagyon pozitívín gondolkodom, ő sajnos nahyon-nagyon negatívan. Amikor csak ráérek, megnézem az oldalt, elolvasom mindenki bejegyzését. Köszönöm a türelmet. posti

www.meggyogyulhatsz.hu 2010.09.28. 22:58:13

@posti: Kedves Posti! A férjemet is a Kupcsulik prof operálta,sajnos a máján lettek áttétek.Neki hatalmas energiája,élni akarása volt.Nagyon sok betegtársának segített az Ő pozitív hozzáállása.5év 3hónap 6napot küzdött. Ő volt az én HŐSÖM!!! örökre az is marad!39és fél éves házasok voltunk.Az egyesület elnökének engem választottak meg,azokat a célokat akarom megvalósítani amire a férjemnek már nem hagyott időt a sors.A klubnapjainkon sok mindent meg tudnak beszélni egymással a betegtársak,hasznos információkkal gazdagodnak.Minde hónap második szombatján tartjuk a klubnapot,október 9én lesz a következő,vendég előadó is lesz.Szeretettel várjuk Önöket. Dobolyi Lászlóné Györgyi elnök

kenyoka 2011.01.01. 17:36:02

lányom 26 éves rosszindulatú mandularákkal kezelték.Nehéz év van mögöttünk. Olyan sorstársat keresek aki gyógyult ,és lenne lelkiereje néha velem beszélni.Eddig két mandula daganatosról tudok.Sugarat kapni a szánkra NYÁL nélkül enni ezt csak az tudja aki átélte.köszönettel

htina 2011.01.15. 21:03:09

Kedves mindenki! Nagyon örülök hogy rátaláltam erre az oldalra, mert fogalmam sincs kihez fordulhatnék! Egy hete még semmiről nem tudtunk! Édesapa elment egy magánklinikára aranyérpanasszal és végbélrákot állapítottak meg nála! Azonnal elküldték a műtét előtti vizsgálatokra, ahol kiderült hogy előrehaladott stádiumban van és a májában elszórtan áttétek vannak! Mivel még a többi vizsgálat ezután jön félek hogy ez még nem minden.......
És ő még nem is tudja! Fogalmam sincs hogy fogja viselni, még soha nem volt beteg....soha nem panaszkodott! Annyira félek! Még életemben nem féltem ennyire és bármit megtennék csak hogy meggyógyuljon

Juga 2011.05.18. 12:07:06

Kedves Mindenki! Örülök ennek a lehetőségnek.Árp.21én operáltak vastagbél daganattal,a szövettan sajnos nyirokmirigy áttétet mutat.A műtét JÓL siokerült.Jól vagyok és nagyon pozitivan állok a gyógyulásomhoz.A kis családom és abarátaim max.támogatnak.Pénteken megyek onkologushoz.Szivesen fogadbnék minden tapasztalatot és ötlete,mit hogyan,hogy jó legyen.Köszönettel:

böbe63 2011.09.24. 22:32:18

Végre én is találtam egy oldalt, ahol betegek írnak magukról. Nekem a férjemről derült ki 3 hete, hogy vastagbél rákja van, áttéttel a májban. Az orvos nem igen biztat, csak annyit mondott, hogy ha legalább egy évvel ezelőtt jöttünk volna,.....! Pedig életerős 52 éves emberről van szó, aki azért elég gyakran járt orvosokhoz egyéb problémával. Elgondolkodtam, vajon a Tv-ben oly sokat hangoztatott hüvelygomba okozza e annyi ember halálát, mint a vastagbél rák?! Hát nem!! Na és hányszor láttunk ilyet! ami pedig igazán fontos lenne arról nem esik szó. Én laikus ember lévén/nem vagyok egészségügyben igazán jártas/nem is tudtam mi az a vastagbél daganat,ami elveheti tőlem a férjemet.Ha valaki tudna tanácsot adni, hogyan tovább, szívesen fogadom, mert fogalmam sincs mit is tehetnék a gyógyulása érdekében. Pedig ami tőlem telik mindent megteszek!! S.O.S!!!

monika74 2012.08.27. 12:16:37

Remélem azért még él ez az oldal.:)
Apukámnak most fedezték fel a vastagbél rákját, műtét előtt áll. Egyelőre annyit tudunk, hogy kifekélyesedett stenotizáló tumor.

Tapasztalatokat kérnék, pl. ha valaki ismer olyan oldalt ahol az étkezéssel kapcsolatban irnak tanácsokat, recepteket. Milyen cukrot használjunk, mennyit igyon stbstb. Bármi amire figyelnünk kell. Avemart kezdett el szedni.
Köszönöm

www.meggyogyulhatsz.hu 2012.08.27. 14:25:42

Kedves Mónika!
Él még !
NE FOGYASSZON: füstölt, túl fűszeres, vörös húsokat, sok cukrot, mert az táplálja a ráksejteket,zsíros,faggyús,szabad tűzön grillezett húsokat,sok rántott húst,felvágottakat ami tele van tartósítóval,tartósítós élelmiszereket!
EGYEN: sok zöldséget, gyümölcsöt, frissen préselt gyümölcslevet,rostokban gazdag főzelékeket, csirke,pulyka,nyúl és hal húst,lehetőleg a zöldség, gyümölcs ne agyon permetezett pl. Marokkói, Spanyol... a magyar alma héjastul,flavonoidokat a szabad gyökök megkötésére ill. nagyon jó kemoterápia során,

www.meggyogyulhatsz.hu 2012.08.27. 14:40:48

@monika74: C vitamint fontos, jól tápláltnak kell maradnia,nagyon jót tesz a vérképnek a tapasztalatok szerint napi 1-2 dl minőségi vörösbor fogyasztása. A legfontosabb hinni a gyógyulásban, ebben nagy szerepe van a családnak!!! Sokat kell nevetni és ha felépült az operáció után társaságba járni. Az egyesületünk azért is van,h a betegek elmondják egymásnak a tapasztalataikat,hogy mit ettek ,ittak...szóval mindenről beszélgetnek a klub napjainkon.Ha van kérdésed írjál. Üdvözlettel: Dobolyiné Györgyi elnők

monika74 2012.08.27. 19:00:17

Köszönöm :)
Vettünk neki csökkentett deutériumtartalmú vizet is. Az valóban használhat? Egyik helyen azt olvasom hogy jó, másikon hogy nem használ semmit (Avemarról ugyan igy). Anyagi lehetőségeink erősen korlátozottak, de ha tényleg segit neki megvennénk ezeket továbbra is. Egyelőre ugy tűnik, hogy átétt nincs.
Az étkezésre figyelni fogunk.

www.meggyogyulhatsz.hu 2012.08.28. 18:49:02

Mónika!
100% ami mindenkinek jó? Szerintem ,olyan nincs
van vezetőségi tag aki évek óta szedi az Avemart és jól van, nincs kiújulás,se áttét. A csökkentet deutérium tartalmú vízre is sokan esküsznek.A leg fontosabb az élni akarás és a gyógyulásba vetett hit!!! Szeretet, jókedv és érezze, h szükség van rá!!! Dobolyiné Györgyi

rózsagirl 2013.03.01. 15:23:04

Kedves Meggyógyulhatsz és Mindenki!

Sajnos engem is most műtöttek meg febr elején vastagbéldaganattal.Ami jó ,hogy se a nyirokcsomóban,sem a többi szervemben nincs áttét.Most az a gondolat foglalkoztat,hogy nem szeretnék kemora menni.Az orvos rám bízta a döntést,de most csak nem szeretném.Egyébként jól vagyok és mindent megteszek,azért,hogy meggyógyuljak. A véleményetek szeretném kérni??
Köszönöm előre is!

STímea 2013.07.10. 10:57:00

Kedves Csoport!

Az apukámnál végbélrákot találtak, hétfőn műtötték,de sajnos nem tudták eltávolítani mert több helyen is van, valamit a húgyhólyagon és a hashártyára is átterjedt. Nem gondoltuk volna,hogy ekkora a baj, mert a vérképe tökéletes, a tükrözésnél se lehetett láttni semmi komolyat, sőt ami megdöbbentett bennünket a CT se mutatott semmit, sajnos akkor derült ki mikor felnyitották. Az orvosok elzárták a végbelet és sztómát alakítottak ki neki a hasfalon. Ami jó hír, hogy a mája, szive tökéletes vérképe hihetetlenül jó(sajnos nem jelezte a bajt) valamint nagyon fiatal 48 éves, szóval várunk most a szövettanra és utána jön a kemó és a gyógyszeres kezelés. Szeretném megkérdezni,hogy volt e vagy van e valaki aki hasonlóval küzdött vagy küzd? Lehet e reménykedni, vagy csak pár hónapot jelent? Minden hozzászólást megköszönök akár jó akár rossz csak fel akarok készülni,hogy mi várható, mert én fogom ápolni, ha nagyon legyengül.Köszönettel Tímea

STímea 2013.07.10. 11:02:28

@Suhajda Tímea: Bocsánat elírtam, nem végbél hanem vastagbélrákja van, és a vastagbelet zárták le.

www.meggyogyulhatsz.hu 2013.07.11. 12:05:49

@STímea: Kedves Tímea, sajnos áttéteket képzet a daganat az Édesapjánál. Nem túl jók a kilátások, de a kezelések után lehet biztosabbat tudni.
Én nem vagyok orvos,de a hit a gyógyulásban és a szeretet csodákra képes.Remélem,hogy még egy ideig Önökkel lehet az Édesapja.
Csodák mindig voltak és lesznek is!!!

viktoria111 2017.08.18. 17:44:53

@rózsagirl: Szia!Bocsi ,ha zavarlak,szeretném megkérdezni mi van veled?meggyógyultál-e?Jártál-e kemoterápiára?Édesanyámnak vastagbélrákot állapitottak meg,nagyon féltem öt.Köszi,ha visszairsz.viktoria1@gmail.hu
süti beállítások módosítása