Egyesület a Vastag- és Végbélrákos Betegek Élhetőbb Életéért

Közhaszúsági jelentés

Hungary - Magyarország


Association committed to a liveable life of the patients affected by colorectal cancer

Számlaszámunk

Meggyógyulhatsz Egyesület 65100084-11322957

Sajtófigyelő

Hozzászólások

Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök minden kedves érdeklődőt aki ellátogatott honlapunkra.

Korunk egyik legsúlyosabb betegségének , betegeinek képviseletére alakult meg közhasznú szervezetünk,  a „meggyógyulhatsz” Egyesület a Vastag- és Végbélrákos Betegek Élhetőbb Életéért. Maga az elnevezés is utal arra, hogy ma sajnos még nagyon sokan nem merik felvállalni, - jellegénél fogva, - beszélni róla és megpróbálják titokban tartani.

Nem kívülállóként kerültem az Egyesület élére magam is érintett vagyok a betegségben, ezért teljes mértékben át érzem, megélem sorstársaim problémáit. Ma Magyarországon a vastag- és végbélrákos megbetegedések miatt bekövetkező halálozások, a második helyen szerepelnek a rákbetegségek, okozta halálokok között. Ezt a tényt nem lehet most már figyelmen kívül hagyni. Genetikai adottságainkon túl, stresszes életmódunk, táplálkozási szokásaink is nagyban hozzájárulnak a betegség kialakulásához.

Sajnos a megelőző szűrővizsgálatok még nem működnek megfelelően hazánkban. Ennek a hálózatnak a kiépítéséhez nagy szükségünk van társadalmi összefogásra. Hisszük, hogy a mai tudomány lehetőségeivel, megfelelő időben elvégzett szűrővizsgálatokkal, felfedezett betegséggel, kitartással, akaraterővel, jó az esély a gyógyulásra. Egyesületünk neve feltételes módban fogalmazódott, mert az esélyek nagymértékben függnek elsősorban az emberek hozzáállásától a betegséghez. Azok a betegek akik beletörődnek, feladják a küzdelmet kisebb eséllyel vesznek részt a „meggyógyulhatsz” programban. Célunk a megelőzés, betegtársaink segítése, érdekeik képviselete, mert JOGUNK VAN A GYÓGYULÁSHOZ.

Keressenek meg bennünket, vegyék fel velünk a kapcsolatot, segítsék törekvéseinket, lépjenek be Egyesületünkbe, mert egységesen hatékonyabban tudjuk érdekeinket képviselni.  Közös erőfeszítéseinkhez kívánunk mindenkinek jó egészséget és sok sikert.

Dobolyi László

elnök

 

„Reményt sugalló elírásként „Meggyógyulsz” néven adta az első hírt rólunk a sajtó, - a 2006. szeptemberi alakuló közgyűlést követően, -  pedig a megbeszélésre összegyűlt közel kétszáz beteg és hozzátartozó nem véletlenül választotta a feltételes módot. A vastag- és végbélrákos betegeket összefogó, segítő, érdekeiket képviselni szándékozó „Meggyógyulhatsz” Egyesület elsődleges célja pontosan az, hogy közülünk mind többen  küzdhessenek meg eredményesen e félelmetes kór támadásával. Kétszeresen is nehéz helyzetben vagyunk, mert betegségünk sajátos jellege miatt szinte titkolandó, noha mindenkit elérhet ez a baj, hiszen az ilyen típusú esetek száma sajnos évről-évre rohamosan növekszik. Gyógyítóinkkal és a daganatos betegeket tömörítő más szervezetekkel együttműködve sokat  akarunk tenni azért, hogy  a vastag- és végbélrákosok gyógyulási esélyei   javuljanak, és emberhez méltóan folytathassuk életünket. Ezért érdemes összefognunk!”

            … t Baranyai Géza betegtársunkra emlékezve

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://meggyogyulhatsz.blog.hu/api/trackback/id/tr9043767
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása